Inspiratiewand


 

Tina

Nieuw project van Tina, een Kerkuil uit steen gaan hakken.

tips zijn welkom
groeten, Tina


 

Bram

Afspraken

 

Groeten, Bram


 

Tamara

Geometrische vormen

 

Iedereen kent ze wel, de cirkel, het vierkant, de bol en de kubus. Op het eerste gezicht lijken het eenvoudige vormen. Voor sommigen misschien zelfs saai en weinig creatief. Ze zijn echter belangrijker voor ons en de wereld dan we zouden denken.

Ik heb een passie voor edelstenen en blijf me verwonderen over de diversiteit aan vormen, kleuren en soorten waarin ze bestaan. Dan spreek ik over de buitenkant, maar ik heb me niet zo lang geleden ook eens verdiept in wat zich aan de binnenkant afspeelt. En zo ben ik erachter gekomen dat edelsteen zich vormt, eigenlijk groeit, volgens één vast patroon van een bepaalde geometrische vorm, afhankelijk van de combinatie van stoffen (meestal mineralen), waaruit het is samengesteld. Het bestaat op microscopisch niveau dus uit allemaal superkleine dezelfde bouwblokjes. Bij sommige edelstenen, zoals bij bergkristal, is die vorm ook te zien aan de buitenkant. Dat op zich was al reuze interessant, maar ik ben nog verder gaan kijken en toen bleek dat heel veel dingen in onze omgeving gevormd of gebouwd zijn volgens geometrische patronen of wetmatigheden.

Neem bijvoorbeeld ons eigen lichaam: we ontstaan uit een bol die zich in de beginfase deelt in meerdere bollen en als we volwassen zijn, passen we precies in een bol en in een vierkant. Ook bijzonder zijn de 5 Platonische Lichamen. Dat zijn de enige regelmatige veelhoeken met maar één type vlak die in een bol passen, waarbij alle hoekpunten de bol raken. Ook in de kunst hebben we te maken met geometrie. Zo blijkt dat in het Laatste Avondmaal van Da Vinci gebruik is gemaakt van geometrisch perspectief. We leven bovendien op een bol en er zijn geleerden die vermoeden dat de hele opbouw van het universum voldoet aan geometrische wetten. Het zou mij niet verbazen. Geometrie inspireert mij in ieder geval om op een andere manier naar de wereld te kijken.

Voor de inspiratie-lijst heb ik geen bepaald doel voor ogen. Ik ga eerst eens zien wat er ontstaat als ik aan de slag ga met papier, potlood, liniaal en passer om vormen te tekenen. Daar komt hopelijk iets uit wat ik dan op een nog te kiezen steen ga verwerken. Ben benieuwd!

Ik heb een boek in de lijst gezet over geometrie. Kijk er gerust eens in. En laat het mij en de anderen in de komende weken eventueel via het bruine schrift weten als je iets over het onderwerp kwijt wilt.

Veel plezier!! Groetjes, Tamara

 

Margreet

Tekening op hout

Mijn inspiratie voor de tekening op hout is ontstaan door:

De vorm
; Het beeld van Bas Goudswaard.

De herinnering;
Het ophalen van herinneringen waar ik terug dacht aan werk
in de bergen in Amerika tussen de Sequoia's / Redwoods National Park bij Santa Cruz (CA)

De betekenis
; De levensboom, een symbool van: Het doorstaan van uitdagingen.
Na elke storm groeien de wortels van de boom dieper.

 

Willie

Putter

Hier alvast het eerste deel van mijn inspiratie project. Voor het tweede deel ben ik afhankelijk van iemand anders, dat wordt uiteindelijk een soort houten ketting. Maar dat duurt nog even. Voor degenen die niet weten hoe een puttertje eruit ziet, want die heeft het nest al verlaten, zie foto. Wordt vervolgd. Als jullie hier nog ideeën of suggesties over hebben dan hoor ik het graag.Bas

Scheuren in asvalt

Voor december 2021 heeft Bas de inspiratie wand gevuld. Hij heeft ons laten zien wat hem heeft geïnspireerd om tot dit beeld te komen.br /> Zoals hij zelf zegt van 2D naar 3D naar craquelé.
Scheuren in het asfalt zullen door de leden van Hamer en Sokkel voortaan anders worden bekeken. 
filmpje december 2021 Bas

De wand waar ieder lid zijn creatieve ideeën mag exposeren.
Ideeën waar wij allemaal inspiratie en motivatie uit kunnen halen.
De Inspiratiewand  filmpje  en uitleg afscheidsfilmpje                                                                           © 2024 H&S